Klantenservice als hart van uw bedrijf

Zoho Desk is de eerste contextbewuste helpdesksoftware in de branche die bedrijven helpt zich volledig op de klant te richten.

 Overal aan gedacht

Van het verhogen van de productiviteit van uw agenten tot het bijhouden van prestatiemetingen, tot het synchroon werken met andere apps die u gebruikt, tot de kern van uw klantenservice-inspanningen. Contextueel support met Zoho Desk.

Sluiten tickets. Open blijdschap.
Zoho Desk geeft uw team de beste hulpmiddelen om klanten te helpen bij het automatiseren van frequente taken die anders kostbare tijd in beslag nemen.

Niet improviseren maar verbeteren.
Met Zoho Desk, identificeer de juiste trends en patronen in de inspanningen van uw team, maak verbeteringen en inspireer betere prestaties.

Eén bedrijf, één team.
Zoho Desk helpt om medewerkers van verschillende afdelingen bij elkaar te brengen, om klanten een echt uniforme klantenservice-ervaring te bieden.

Gemak is de sleutel.
Wanneer uw klanten contact willen opnemen, bent u beschikbaar via verschillende kanalen: e-mail, telefoon, livechat, sociale media en meer.

Zelfhulp is de beste hulp.
Voorzie uw klanten met de mogelijkheid om hun antwoorden zelf te vinden met FAQ en deel deze binnen of buiten uw organisatie.

Uw helpdesk op uw eigen manier.
Zoho Desk begrijpt het unieke van uw bedrijf, laat u het aanpassen en integreren met andere apps.

Welkom in de cloud!

Mocht u interesse of heeft u vragen over Zoho neem dan contact met ons op!
Klik op de onderstaande button en wij verwelkomen u in de Zoho Cloud!