Waarom globalisering de cloud noodzakelijk maakt

Tot zo`n tien a twintig jaar geleden was werken nog overzichtelijk. Je had een bedrijf en je klanten kwamen uit de buurt. Je wist precies wie je concurrenten waren en de omzet was meestal vrij stabiel. Oftewel: werk was plaatsgebonden. Maar toen kwam het internet en ineens veranderde er van alles. Tegenwoordig kun je online producten vergelijken van over de hele wereld en pakketdiensten brengen net zo makkelijk (en goedkoop) een horloge uit China, als dat je er eentje om de hoek koopt. Voor bedrijven leidt dit tot allerlei nieuwe uitdagingen en een compleet nieuw speelveld. En daarbij kan de cloud je helpen.

Prijs of kennis

Binnen de nieuwe online wereld kun je als bedrijf op twee manieren concurreren: op prijs, of op kennis. Prijs is vaak een race to the bottom en daarom kiezen de meeste Nederlandse bedrijven voor concurrentie op kennis. Bijvoorbeeld door hoogwaardige producten te maken die uniek zijn. Maar ook door slimme bedrijfsmodellen op te zetten waardoor je effectief en goedkoop gebruik maakt van alle online mogelijkheden.

Adaptief werken

Het enige probleem is dat iedereen vrij makkelijk kan zien hoe jij te werk gaat, of wat je verkoopt. Kopiƫren is makkelijker dan ooit. Daardoor zijn bedrijfsmodellen steeds minder lang houdbaar en worden bedrijven gedwongen zich flexibel op te stellen. Dat heet een adaptief bedrijfsmodel. Daarvoor is de cloud natuurlijk ideaal. Door je bedrijfsmodel in te richten in de cloud betaal je bijvoorbeeld niet voor de dienst, maar voor het gebruik. Wil je het roer ineens compleet omgooien, dan kun je heel snel configureren en binnen een minuut overgaan op nieuwe applicaties die je nieuwe werkwijze ondersteunen.

Cloudadvies

Bij Cloudadvies hebben we ruime ervaring in het opzetten van adaptieve bedrijfsmodellen. Zo is Zoho1 een ideale bedrijfs omvattende oplossing voor de nieuwe generatie MKB bedrijven die online willen concurreren met de wereld. Je kunt snel anticiperen als het nodig is en het systeem leent zich ook zeer goed voor automatisering, zodat je snel en goedkoop kunt werken. Ben je geinteresseerd? Neem dan snel contact met ons op.