Hou je vereniging draaiend met de cloud!

140.000 verenigingen telt Nederland maar liefst. Ondanks dat ze onderling enorm kunnen verschillen, zijn er vaak ook de nodige overeenkomsten. Zo werken de meeste voornamelijk met vrijwilligers en zijn mensen bij een vereniging betrokken omdat ze er een hart voor hebben. Ook als je kijkt naar problemen zijn er de nodige overeenkomsten. Vooral bij kleinere sportclubs en verenigingen is er een chronisch tekort aan diezelfde vrijwilligers, waardoor het werk steeds meer bij een vaste kern komt te liggen en deze mensen steeds zwaarder worden belast. Hoe zorg je er voor dat je vereniging dan toch blijft draaien? De oplossing is misschien wel heel verrassend: gebruik gewoon de cloud!

Het probleem

Het meest saaie en vervelende werk bij iedere vereniging is natuurlijk het doen van de administratie. Het bijhouden van de leden, het innen van de contributie, het opstellen van wedstrijdschema`s en natuurlijk het continue communiceren naar alle leden. Het is allemaal super noodzakelijk. Sterker nog, zonder dit alles is er helemaal geen vereniging. Zeker bij oudere verenigingen kost dit veel tijd, omdat er gebruik wordt gemaakt van een verouderd systeem, of soms zelfs helemaal geen systeem.

Hoe de cloud kan helpen

Wat dat betreft kan de cloud een voordelige en tijdsefficiënte oplossing bieden. Zo kun je bijvoorbeeld in een app het hele ledenbestand opslaan en makkelijk beheren. Zo kun je leden indelen in groepen. Bijvoorbeeld qua leeftijd, of ervaring. De echte winst komt vervolgens uit de koppelingen die je kunt gaan maken. Bijvoorbeeld met de mailbox, waardoor je met één druk op de knop een mail kunt sturen naar de hele groep. Of je kunt het koppelen aan een app waarmee je de wedstrijdschema`s instelt. Op het moment dat je die opslaat ontvangen alle toegevoegde leden automatisch een mail met een link naar het document.

Efficiëntie, tijdsbesparing en veiligheid

De mogelijkheden zijn redelijk eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling tussen het CRM (het ledenbestand) en een boekhoudapp waarmee je de contributie kunt innen. Voeg je een nieuw lid toe, dan kun je het zo instellen dat hij automatisch een factuur krijgt opgestuurd. Andersom werkt het hetzelfde. Verwijder je een lid, dan krijgt hij juist geen factuur meer. Een laatste belangrijke voordeel voor verenigingen komt uit onverwachte hoek: veiligheid. Ook verenigingen moeten zich aan de AVG houden en moeten bewust omgaan met de persoonsgegevens van hun leden. Juist door gebruik te maken van de cloud creëer je een omgeving die je ook op dat gebied makkelijk kunt beveiligen. Bij Cloudadvies helpen we verenigingen graag om hun werk meer behapbaar te maken. Neem bij interesse vooral contact met ons op!