Hoe geautomatiseerd projectmanagement je leven makkelijker maakt

Niemand die voor zijn werk uren schrijft ontkomt aan de nodige administratie. Op zich niet erg, maar om concurrerend te zijn is het wel zo fijn dat je er zo min mogelijk tijd aan kwijt bent. Met onze nieuwe ‘verticale projectmanagementtool’ ligt dat binnen handbereik. Vanaf nu is het mogelijk om met één app je uren bij te houden, prognoses te maken, automatische facturen te sturen en overal waar je bent je administratie aan te passen. Welkom in het projectmanagement van de 21e eeuw, waar je met een smartphone je hele administratie bijwerkt tijdens het drinken van een kop koffie.

Urenmanagement

De meeste projecten worden gefactureerd via een uurprijs of een vaste prijs. Als projectmanager is het in beide gevallen belangrijk om een goed overzicht te bewaren. In het geval van de uurprijs is het belangrijk om richting je opdrachtgever een goede inschatting te maken van het aantal dat je nodig hebt. En ook om op tijd aan te kunnen geven wanneer je meer of juist minder uren nodig denkt te hebben. Bij een vaste prijs is het vooral voor jezelf belangrijk om het aantal gewerkte uren te klokken. Zo blijkt of je een realistische inschatting hebt gemaakt.

Flexibel werken

Dit klinkt heel mooi, maar kan erg lastig zijn. Vooral omdat je meestal met derde partijen werkt en onvoorziene factoren continu je planning beïnvloeden. Bijvoorbeeld omdat een opdrachtgever halverwege met nieuwe wensen komt. Met onze tool kun je niet alleen makkelijk je uren bijhouden, hij geeft je ook prognoses aan de hand van je historische data. Zo krijg je een indicatie van de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om aan de extra wensen te voldoen. Daarnaast geeft hij aan hoeveel uren je naar verwachting nodig zult hebben voor alle projecten. Zowel de ingeplande, als degenen waar je alleen nog maar een offerte voor hebt. Op die manier kun je realistisch plannen en zie je snel in je agenda hoeveel ruimte je nog hebt.

Ter plekke berekenen

Bovendien hoef je hiervoor niet eerst terug te gaan naar kantoor. Je kunt bijvoorbeeld via je smartphone direct de gegevens inzien, wijzigen en zelfs ter plekke een factuur versturen. Op die manier kun je direct duidelijkheid bieden aan je opdrachtgever. Door een aan de app gekoppelde klok te gebruiken reken je bovendien het daadwerkelijk aantal bestede uren. Op die manier voorkom je urenlekkage. Alles bij elkaar hopen we hiermee projectmanagement makkelijker, sneller en pragmatischer te maken. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.