De enorme mogelijkheden van cloud computing voor het MKB

Je hebt het de afgelopen tien jaar waarschijnlijk niet gemerkt, maar één van de aloude kernwaarden van de traditionele economie is in die tijd geruisloos naar het graf gedragen. Tot zo`n tien jaar geleden waren locatie en schaalgrootte direct bepalend voor de hoeveelheid geld dat een bedrijf in innovatie kon steken. Maar nu niet meer, dankzij cloud computing. En voor het MKB levert dat een hele wereld aan nieuwe mogelijkheden op.

Internet en cloud

Hoe kan dat? Het eerste deel van het antwoord is het internet. Daardoor is een enorme schaalvergroting opgetreden waardoor je met alleen een loods met spullen en een goede logistiek het grootste warenhuis van Nederland kunt worden (bol.com). Het tweede deel van het antwoord is de opkomst van de cloud. Een partij als bol.com moest in zijn tijd nog enorme investeringen doen om het platform goed te laten werken en de bestellingen direct te laten verwerken door de logistiek en de administratie. Met de cloud is deze technologie inmiddels voor iedereen verkrijgbaar tegen een relatief lage prijs. Wil je jouw eigen bol.com beginnen? Technologisch en financieel gezien is het geen probleem.

Kennis

Wat natuurlijk wel een probleem is, is kennis. Eigenlijk op alle gebieden: technologisch, projectmatig, administratief, marketingtechnisch enz. Je kunt dan wel alle tools op een prachtige manier laten inrichten, maar als je niet weet hoe je ze moet gebruiken schiet dat weinig op. Voor ons als CloudAdvies is dat een reden om de scope uit te breiden van het inrichten van de cloud voor klanten, met het aanbieden van kennis. We gaven al uitgebreide trainingen op het gebied van CRM, maar breiden dat nu uit met dagtrainingen op het gebied van ondermeer marketing en projectmanagement. Daarnaast kun je dit als MKB`er ook aan ons uitbesteden.

De concurrentie aan met een corporate

Door alle technische mogelijkheden is de voorsprong die grote corporates vroeger hadden op het MKB een stuk kleiner geworden. Pak je het slim aan, dan kun je ook als MKB`er gewoon de concurrentie met hen aan. Hierdoor is het mogelijk om als klein bedrijf relatief snel uit te groeien tot een grotere speler. CloudAdvies ondersteunt je graag in dit proces. Wil je meer weten? Neem dan snel contact met ons op.